Brad Pittin äidiltä hämmentävä häälahja: ”Se on vaarallista”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin tähtinäyttelijä Brad Pitt kuvaa parhaillaan Twelve Years a Slave -elokuvaa. Viime aikoina lööppeihin on päässyt myös miehen äiti Jane Pitt, joka herätti yleisön raivon homovastaisia arvoja korostavalla lehtikirjoituksellaan.

Äskettäin näyttelijän äidin kerrottiin suututtaneen miniänsä Angelina Jolien, koska hän suhtautui tähden mielestä epäkunnioittavasti julkkisparin lapsiin. Nyt Pittin mamma on lyönyt pökkyä pesään suhteessaan Hollywood-pariskuntaan. Jane Pitt hankki nimittäin erikoisen häälahjan tulevalle avioparille.

Lahja saattaa nostaa karvat pystyyn uskonnollisen suvaitsevaisuuden puolesta liputtavalta Angelina Jolielta. Bradin äiti lahjoo pariskuntaa 130 dollarin, eli 111 euron, arvoisella Raamatulla. Pyhän kirjan kaupanneen myyjän, Kris Burnettin, mielestä lahja on erityinen. Hän kertoi rukoilleensa Bradin äidin ja siskon kanssa, että jumala ottaisi julkkisparin elämän johdatukseensa.

Angelinan tiedetään olevan uskonnolliselta vakaumukseltaan sitoutumaton, ja hän on opettanut pojalleen Maddoxille jopa buddhistisia ajatuksia. Päämäärätietoinen Jane Pitt kaiverrutti kuitenkin miniänsä nimen pyhän kirjan kanteen. Äidin tempaus herätti jopa mielenterveysalan asiantuntijoiden huomion.

– Lahjan tarkoitus on yleensä kunnioittaa sen vastaanottajaa, ei tyrkyttää tiettyä agendaa. Antamalla Angelinalle Raamatun Jane oikeastaan käyttäytyy passiivis-aggressiivisesti. Se on tiedostamatonta, vaarallista ja vaikuttaa hänen suhteeseensa miniänsä kanssa, kertoo terapeutti Paul Hokemeyer In Touch -lehdelle.

Bradin ja Angelinan kerrotaan olevan murtuneita Janen taannoisesta homovastaisesta kampanjoinnista. Pariskunta on kannattanut vuosien ajan avoimesti homoparien oikeutta avioliittoon. He ovat työskennelleet Barack Obaman kanssa tasavertaisuuden saavuttamiseksi. Angelina Jolien kerrotaankin soittaneen anopilleen tapauksen jälkeen, ja syyttäneen naista huonoksi esimerkiksi lapsille.