Laulaja vangittiin kuolemantuottamuksesta – metalliyhtye perui kiertueensa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen metalliyhtye Lamb of God on julkaissut vuosien varrella jo kuusi studioalbumia. Yhtyeen uusin levy Resolution ilmestyi tämän vuoden tammikuussa. Lamb of God joutui äskettäin perumaan esiintymisensä Tuska-festivaaleilla solistinsa pidätyksen johdosta.

Hyviä uutisia ei ole luvassa nytkään, sillä AP-uutistoimiston mukaan yhtye on joutunut perumaan koko tulevan kiertueensa laulaja Randy Blythen ollessa vankilassa Tsekissä. 41-vuotias Blythe pidätettiin kesäkuun loppupuolella kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Pidätyksen takana on vuonna 2010 Tsekissä sattunut välikohtaus, jonka seurauksena 19-vuotias fani menehtyi.

Välikohtaus oli sattunut kesken yhtyeen keikan. Paikalla olleiden mukaan miespuolinen fani oli yrittänyt kiivetä lavalle kesken esiintymisen. Lamb of Godin solistin väitetään tönäiseen fanin maahan ja lyöneen tätä. Päälleen pudonnut 19-vuotias vajosi onnettomuuden jälkeen koomaan, ja hän menehtyi muutamaa viikkoa myöhemmin sairaalassa. Nyt Blythe on pidätetty tapauksen johdosta.

Vaikka muusikosta on jo maksettu 400.000 dollarin takuut, häntä ei ole vielä päästetty vapaalle jalalle. Syyttäjät olivat haastaneet miehen vapauttamisen, joten tuomari päättää piakkoin, päästetäänkö Blythe vapaaksi. Sillä aikaa yhtyeen kiertue, jonka oli tarkoitus lähteä käyntiin Seattlessa ensi viikolla, on jouduttu perumaan. Liput ostaneet saavat rahansa takaisin.