Poliisi aloittaa esitutkinnan Tampereen mellakasta

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme eilen kuvien kera kuinka aktivistit sulkivat Tampereella luvattomasti yhden kaupungin tärkeimmistä liikenneväylistä. Rauhallisesti alkanut mielenilmaus kärjistyi lopulta kaaokseksi, kun kaduvaltaajat eivät suostuneet poistumaan paikalta kello 22.00.

Katso kuvat osa 1 ja kuvat osa 2.

Kuva: Stara

Vallattu Satakunnankatu on merkittävä liikenneväylä esimerkiksi viereisen pääpaloaseman hälytysajoneuvoille. Lopulta poliisi joutui keskeyttämään tilanteen voimakeinoin, koska väkijoukko ei suostunut lopettamaan bändikeikkoja ja hajaantumaan. Kolme ihmistä otettiin kiinni erinäisistä syistä ja kaksi kuljetettiin ambulanssilla sairaalahoitoon.

– Poliisi pyrki kehoitusten ja käskyjen jälkeen lievintä mahdollista keinoa käyttäen poistamaan häiriön sammutamalla bändin sähkön lähteenä olleen aggregaatin, mutta väkijoukko kerääntyi aggregaatin ympärille ja esti aluksi laitteen sammuttamisen, poliisi kertoo.

– Aggregaatti saatiin kuitenkin sammutetuksi ja se otettiin poliisin haltuun. Poliisi joutui tässä yhteydessä käyttämään OC -kaasua, koska väkijoukko hyökkäsi aggressiivisesti poliisia kohti tönien ja potkien poliisia.

Yksi poliisi loukkaantui tilanteessa lievästi. Tänään viranomaiset ovat vahvistaneet, että tapauksesta käynnistetään esitutkinta. Tutkintanimikkeitä ovat virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, vahingonteko, haitanteko virkamiehelle, niskoittelu poliisia vastaan, järjestysrikkomus sekä laiton naamioituminen. Mielenosoittajat olivat rikkoneet poliisiauton ikkunan ja potkineet autoja sekä heittäneet poliisiauton katolle papatteja.