”Tom Cruise on skientologian uhri”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywoodin unelmapareihin lukeutuneet Tom Cruise ja Katie Holmes ovat olleet viime päivät tiiviisti otsikoissa avioeronsa takia. Pariskunta erosi yllättäen yli viisi vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Heillä on yhteinen Suri-tytär, jonka huoltajuus meni äidille.

Nyt Cruisen eroon on saatu jälleen yksi näkökulma lisää, kun skientologia-uskonnon perustajan L. Ron Hubbardin pojanpojanpoika James DeWolf on avannut sanaisen arkkunsa. Mies nimittäin väittää, että hänen isoisoisänsä oli huijari, ja kuuluisa toimintatähti onkin huijauksen uhri. DeWolfin mukaan Katie Holmesilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin paeta sitä, mitä hänelle selvisi uskonnosta.

– Isoisoisäni oli karismaattinen, valehteleva huijari. Tom Cruise on hänen luomansa kangastuksen uhri. Todennäköisesti Katie Holmes oli kauhistuneempi uskonnosta, mitä enemmän hän näki salattujen verhojen taakse, kertoo James DeWolf CBS5-uutiskanavalle.

Miehen mukaan skientologia tuhosi hänen perheensä. Hänen isoisänsä piti vaihtaa nimeä lähtiessään ryhmästä. DeWolf alkoi tehdä 12 vuotta sitten verkkovideoita sukulaisistaan, joita jakoi YouTube-videopalvelussa. Skientologit eivät kuitenkaan pitäneet materiaalista, ja alkoivat heti tarkkailla miestä.

Hollywoodin unelmaparina pidetyn Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti äskettäin hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.