Peppua pyyhitään nyt kissamaiseen tapaan – katso kuva

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuuluisa Hello Kitty -brändi on levittäytynyt mitä erikoisempiin tuotteisiin. Suloinen kissahahmo on levinnyt kotimaastaan Japanista maailmanlaajuiseksi tuotesarjaksi, ja se tähdittää myös omia sarjakuvia ja televisiosarjoja.

Nykyään hellyyttäviä kissa-koristeisia tavaroita löytää lähes jokaisen marketin tiskiltä. Nyt söpön eläinhahmon takana oleva Sanrio-yhtiö on lanseerannut Hello Kitty -aiheisen vessapaperin. WC-paperi on saanut inspiraationsa KISS-yhtyeestä, ja se voi rock-henkisyydestään huolimatta olla tyttömäisin vessapaperi miesmuistiin.

Hello Kittyn suunnitteli Yuko Shimizu vuonna 1974 rahakukkaron koristekuvaksi japanilaiselle Sanriolle. Siitä on tullut yhtiön suosituin eläinhahmo, minkä tuotevalikoimasta löytyy muun muassa koriste-esineitä, vaatteita, nukkeja ja tarroja. Egmont-kustantaja julkaisee Suomessa Hello Kitty -lehteä.