Näin ruoat vaikuttavat seksielämääsi – katso mitä kannattaa välttää

Lifestyle · Tim Isokivi

Kaikki tietävät, että erilaiset ruoat vaikuttavat ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin eri tavoin. Rasvainen ja hiilihydraattipitoinen ruoka väsyttää, kun taas hedelmillä ja tuoreilla vihanneksilla on usein piristävä vaikutus.

Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi, miten ruoka-aineet vaikuttavat ihmisten seksivietteihin. Cosmopolitan on nyt listannut ruokia, joilla saattaa olla yllättäväkin vaikutus seksin tasoon. 7 Keys To Lifelong Sexual Vitality -kirjan tekijät Brian ja Anna Maria Clement tietävät kertoa, että esimerkiksi jäätelön ja juuston sekä sokeripitoisten jälkiruokien kuten leivosten ja donitsien liika ahmiminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti seksihaluihin.

Hieman vähemmän yllättäen myös paistetut ja rasvaiset ruoat vaikuttavat ihmisen libidoon negatiivisesti ja huonolaatuisemmat, yleensä hampurilaisiin ja hot dogeihin päätyvät lihat saattavat sisältää kemikaaleja, jotka laittavat kehon hormonit epätasapainoon.

Lehti on aikaisemmin listannut myös ruokia, joita kannattaa suosia, jos haluaa sänkyhommien luistavan paremmin. Esimerkiksi lohi ja saksanpähkinä sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, jotka pitävät kehon seksihormonien valmistuksen korkealla. Suklaan ja vaniljan positiivinen eroottinen vaikutus ei ole tuulesta temmattua, ja lihasten rakennuksessa tarvittavaa kaliumia sisältävä banaani liittyy niin ikään seksuaaliseen hyvinvointiin, muutenkin kuin fallisen muotonsa ansiosta.

Myös tulisen ruoan ystävät voivat hyvällä syyllä jatkaa chilin käyttöä, sillä siitä saatava kapsaisiini kiihdyttää verenkiertoa ja stimuloi kehon hermopäätteitä, lisäten näin ollen myös seksuaalista mielihyvää.

Punaviini rentouttaa kehoa ja mieltä, ja sen sisältämä reseratroli lisää kuntoa aktin aikana. Mutta kuten yleensä alkoholin kohdalla, kohtuukäyttö on tärkeää. Liiallinen viinalla läträäminen nimittäin heikentää libidoa, joten jos seksiviettisi on tavallista heikompi, lienee korkin kiinni laittaminen suositeltavaa.