Blockfest ennakkoon loppuunmyyty – vaikka kapasiteetti tuplattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkifestivaali Blockfestin liput on jälleen varattu jo ennakkoon loppuun, vaikka tapahtuman yleisökapasiteetti on kaksinkertaistettu. Ainoastaan toiselle festivaalipäivälle löytyy enää vain muutamia vapaita lippuja.

Tampereen Ratinanniemen uudelle festivaaliareenalla saapuu ensi viikonvaihteessa tuhansia ihmisiä, mikä aiheuttaa alueella poikkeusjärjestelyitä. Festivaaliareenaa aletaan rakentaa jo heti viikon alkupäivinä. Tapahtuman aikana 17. – 18. elokuuta Ratinanniemi on suljettu ulkopuolisilta ja Laukontorin silta on sekin vain festivaalikäytössä.

– Järjestelyt ovat vastaavat kuin Tammerfest-tapahtumassa. Olemmekin saaneet tietoa heidän kokemuksistaan ja palkanneet myös tähän tapahtumaan Tammerfestin rakentamisesta vastanneita henkilöitä, Blockfestin tuottaja Kalle Kallonen kertoo.

Blockfest pyrkii panostamaan erityisesti lähialueiden siisteyteen yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Viestiä kaupungin pitämisestä siistinä on markkinoitu myös festivaalivieraille, ja lisäksi kaduilla liikkuu siivouspartioita ja roska-astioiden määrää on lisätty ympäri kaupunkia.

Tapahtuman välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta ja esiintymiset päättyvät keskiyöllä. Tapahtuman järjestävät haluavat tarjota kaikille nuorille turvallisen mahdollisuuden vapaa-ajan viettoon valvotulla alueella. Tapahtumassa on erilliset anniskelualueet.

Viidettä juhlavuottaan viettävän Blockfestin tähtiesiintyjiä ovat amerikkalaistähdet Ice Cube ja Busta Rhymes, joiden lisäksi estradilla nähdään koko kotimainen kärkikaarti, kuten Jukka Poika, Asa, Paleface, Petri Nygård, Cheek, Elokuu sekä Rähinä Live -show Fintelligensin johdolla, yhteensä yli 30 artistia.