Michael Jackson laihtui anorektisiin mittoihin esityksissään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kolme vuotta sitten yllättäen menehtynyt poptähti Michael Jackson jätti jälkeensä miljoonien surevien fanien lisäksi mittavan omaisuuden. Tähden perinnöstä on viime aikoina käyty kovaa vääntöä. Nyt popin kuninkaasta on noussut kohua uuden paljastuskirjan ansiosta.

Tähden puvustajana 26 vuoden ajan työskennellyt Michael Bush kertoo kiinnostavia faktoja edesmenneestä popparista uudessa The King of Style: Dressing Michael Jackson -teoksessa. Mies nimittäin paljasti Jacksonin laihtuneen energisten esitystensä aikana niin paljon, että puvustaja suunnitteli tanssinumeroiden esiintymisasut tähden muuttuvien mittojen mukaan. Bushin mukaan tähden 71-senttinen vyötärö kutistui useita senttejä jo yhden esityksen aikana.

– Jo show’n keskivälissä hän oli hikoillut useamman litran vettä ja hänen vyötärönsä oli kutistunut kolme senttiä. Jos meillä ei ollut valmiina pienempiä vaatteita seuraavaa numeroa varten, hän olisi voinut pudottaa housut nilkkoihinsa kehonsa liikkeiden avulla, ja siinä ei ole minkäänlaista taikaa, kertoo Michael Bush Daily Mail -sivustolle.

Teoksessa kerrotaan Jacksonin useista ikonisista asusteista, jotka ovat Bushin ja hänen partnerinsa Dennis Tompkinsin suunnittelemia. Poptähden asusteet ovat herättäneet huomiota varsinkin tähden kuoleman jälkeen, ja monia niistä on huutokaupattu huimaavilla summilla. Esimerkiksi laulajan kimalteleva valkoinen hanska huutokaupattiin vuonna 2009 350.000 dollarilla, eli 295.000 eurolla, kiinalaiselle Jackson-fanille.