X Factor floppasi pahasti – ohjelman alamäki jatkuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa X Factor -ohjelma ei ole niittänyt kovinkaan suurta menestystä, mutta Britanniassa tilanne on ollut perinteisesti aivan toinen. Siellä huippusuositun ohjelman uusi kausi alkoi kuitenkin viime viikolla pettymyksellä, kun ohjelman katsojaluvut floppasivat.

X Factor ja sen tuomariston vaihdokset ovat olleet kovasti otsikoissa jo kuukausien ajan, joten katsojamäärän odotettiin nousevan selvästi yli viimevuotisen kymmenen miljoonan rajapyykin. Toisin kuitenkin kävi, sillä ohjelmaa seurasi vain 8,7 miljoonaa silmäparia. Siten se jäi jopa viime vuoden katsojamääristä selvästi.

The Sun -lehden mukaan ITV-kanavan televisiopomot syyttävät odotettua heikommista katsojaluvuista hyvää säätä, joka piti ihmiset ulkona. Toisaalta ihmisten odotettiin janoavan tuoretta viihdettä viikkokausien olympiaurheilun jälkeen. X Factorin suosio on kuitenkin ollut tasaisessa laskussa jo vuosien ajan, sillä toissavuonna ohjelman finaalia seurasi Britanniassa 17,2 miljoonaa katsojaa ja viime vuonna 13,1 miljoonaa.