Tutkimus vahvisti: Sperma tekee naiset onnelliseksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin yliopiston teettämä tutkimus on saavuttanut mielenkiintoisia tuloksia, jotka varmasti ovat ainakin miesten mieleen. Tutkimuksen mukaan siemenneste tekee nimittäin naisille hyvää.

Siemenneste nostaa naisen mielialaa, kiintymystä, parantaa unen saantia ja sisältää ainakin kolmea antidepressanttista ainetta. Tutkijat haastattelivat 293 naista, ja väittävät suojaamatonta seksiä harrastavien naisten osoittivat vähemmän merkkejä masennuksesta.

Siemennesteessä on kortisolia, jonka tiedetään nostavan kiintymyksen tunnetta, sekä mielialaa kohottavaa estrogeeniä ja oksitosiinia. Lisäksi se sisältää masennusta ehkäisevää serotoniinia ja tyreotropiineja vapauttavaa hormonia, sekä unensaantia helpottavaa melatoniinia.

Seksuaalisesti aktiivisten mutta aina kondomia käyttävien naisten huomattiin kärsivän lähes yhtä paljon masennukseen viittaavista oireista kuin kokonaan seksistä kieltäytyvien. Tutkimus siis viittaisi siihen, että pelkkä seksi ei aiheuttaisi naiselle mielihyvän tunnetta, vaan sitä saattaa nostaa myös naisen kehoon päässeen sperman määrä. Ilmeisesti tutkimuksessa ei otettu selvää, onko siemennesteellä samanlainen vaikutus myös miehiin.