Poika syntyi lentokoneen vessassa – nimettiin lentoyhtiön mukaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalta kantautuu silloin tällöin erikoisia synnytystarinoita, joissa viimeisillään raskaana olevat naiset ovat synnyttäneet jälkikasvunsa esimerkiksi automatkalla. Nyt erään filippiiniläisen naisen uutisoidaan synnyttäneen lapsensa lentokoneen wc-tiloissa.

Raskaana ollut nainen oli lentomatkalla Dubaista Manilaan miehensä kanssa, kun yhtäkkiä hänen lapsivetensä tuli. Nainen meni lentokoneen vessaan ja hänen miehensä jäi odottamaan kumppaniaan oven ulkopuolelle. Matkustamossa oli pariskunnan onneksi kaksi sairaanhoitajaa, jotka auttoivat heitä.

Sairaanhoitaja Karen-Caballes-Santosin mukaan hän löysi vastasyntyneen vauvan vessasta, kun hän oli menossa auttamaan raskaana ollutta naista. Yllättävän ja nopean syntymän jälkeen sairaanhoitajat puhdistivat vauvan ja asettivat pienokaisen kasvoille happinaamarin.

Lisäksi vastasyntynyt pidettiin lämpimänä huopien ja LED-lamppujen avulla. Emirates Airlines -yhtiön lentokone joutui tekemään hätälaskun Vietnamiin vauvan syntymän takia. Keskosena syntyneen vauvan nimeksi annettiin EK, joka on Emirates Airlines -yhtiön koodi. Gulfnews-sivuston mukaan 35-vuotias äiti voi hyvin, mutta vauva on edelleen kriittisessä tilassa.