Potter-kirjailija suututti naapurit – rakentaa Tylypahkaa takapihalle

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat ovat nousseet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Taikamaailmaan sijoittuvista teoksista on tehty muun muuassa miljardeja tuottaneita elokuvia ja suosittuja pelejä. Harry Potter -kirjasarja päättyi vuonna 2007 julkaistuun Kuoleman varjelukset -teokseen.

Nyt 46-vuotias J.K. Rowling on saanut rakennusluvan, joka ei miellytä hänen naapureitaan. Edinburghin naapurustossa asuva multimiljonääri aikoo nimittäin rakentaa puutarhaansa kaksi Tylypahka-tyyppistä puumajaa. Naapurit ovat tehneet useita valituksia rakennusurakasta, mutta Edinburghin kaupunki hyväksyi aiemmin tässä kuussa luksusmajojen rakentamisen.

J.K. Rowling aikoo rakentaa kaksikerroksiset puumajat yhdeksänvuotiaan David-poikansa ja seitsemänvuotiaan Kenzie-poikansa käyttöön. Tylypahka-majojen kerrotaan maksavan 250.000 puntaa, eli noin 331.000 euroa. Leikkipaikkoihin rakennetaan muun muuassa pitkä tunneli, metallinen liukutolppa, köysisilta ja kierreportaat.

J.K. Rowling keksi aikoinaan Harry Potter -idean junamatkan aikana, kun hän sai ruuhkaisessa junassa päähänsä ajatuksen pienestä velhopojasta. Brittikirjailija onkin sittemmin menestysteoksiensa myötä noussut yhdeksi maailman rikkaimmaksi naiseksi. Kirjoja on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 70 kielelle.