Miljoonien Apple-käyttäjien tiedot hakkereille – myös suomalaisten

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat verkkomediat kertoivat eilen kuinka hakkereiden haltuun on päätynyt valtava määrä Applen laitteiden käyttäjätietoja. Hakkereiden mukaan Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin tietokoneelta päätyi heille yhteensä peräti 12 miljoonan käyttäjän tietoja.

Applen laitteiden tunnistenumeroita ja käyttäjien nimiä haltuunsa saaneen AntiSec-ryhmän mukaan se on saanut ongittua käyttäjien laitteista käyttäjien yksityisiä tietoja, kuten nimiä, osoitteita ja puhelinnumeroita, The Guardian uutisoi. Helsingin Sanomat vahvisti eilen, että vuotaneiden tietojen joukossa on myös suomalaisten Apple-käyttäjien tietoja. Lehden mukaan joukossa on ainakin kymmenien suomalaisten tunnistenumeroita.

Parhaillaan maailmalla ihmetellään miksi FBI:n henkilökuntaan kuuluvalla henkilöllä oli 12 miljoonan Apple-käyttäjän tietoja hallussaan. Myös hakkerit ovat ihmetelleet samaa ja kertoneet FBI:n mahdollisesti seuranneen tietojen avulla ihmisten liikkumista. Väite tietojen lähteestä on kuitenkin asetettu kyseenalaiseksi, eikä FBI ei ole vahvistanut tietomurron tapahtumista. Tästä linkistä voit tarkistaa onko oma laitteesi vuodettujen listalla.