Run DMC palasi lavalle festarikeikalla – katso kuvat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Queensissa New Yorkissa 1980-luvun alkupuolella perustettu Run DMC tunnetaan yhtenä hiphop-musiikkiin eniten vaikuttaneena yhtyeenä. Nyt vuonna 2002 pillit pussiin laittanut legendaarinen ryhmä ilahdutti fanejaan keikalla Made In America -festivaaleilla.

Hip hop -ryhmän kerrottiin alunperin palaavan esiintymislavoille vain yhden festarikeikan ajaksi. Heidän uutisoitiin aiemmin keikkailevan marraskuussa Texasissa järjestettävillä Fun Fun Fun Fest -festivaaleilla. Räppäreiden kohuttu paluu tapahtuikin jo tiedotettua aiemmin, kun bändi keikkaili sunnuntaina philadelphialaisilla festivaaleilla.

40-minuuttinen keikkasetti sisälsi joukon yhtyeen kuuluisimpia kappaleita. Keikalla kuultiin muun muassa hitit It’s Tricky, My Adidas ja Walk This Way. Esiintymisen herkin hetki kuultiin, kun Joseph ”Rev Run” Simmons kommentoi lavalla bändin tiskijukan Jason ”Jam-Master Jay” Mitzellin vuonna 2002 tapahtunutta murhaa.

– Hänen murhansa jälkeen… Hiljensimme yhtyeen, kuultiin Simmonsin sanovan faneilleen Yahoo! News -sivuston mukaan.

Lukuisilla palkinnoilla uransa aikana palkittu yhtye tunnetaan muun muassa Walk This Way, It’s Like That ja My Adidas -hittikappaleistaan. Yhtye äänestettiin vuonna 2007 MTV:n äänestyksessä kaikkien aikojen merkittävämmäksi hiphop-yhtyeeksi. Run DMC on myös löytänyt tiensä The Rock and Roll Hall of Fame -kunnialistaukseen.