Eddie Murphy palaa Beverly Hillsin kytäksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosikkikoomikko Eddie Murphy tunnetaan muun muuassa Beverly Hillsin kyttä -elokuvistaan. Tähti on ollut myös ääninäyttelijänä Shrek-animaatioelokuvissa ja Disneyn Mulan-elokuvassa. Murphy onkin yksi Hollywoodin menestyksekkäimpiä tähtiä.

Eddie Murphy on paljastanut palaavansa katuviisaan poliisin Axel Foleyn rooliin, sillä hän tuottaa uutta Beverly Hills kyttä -televisiosarjaa CBS-kanavalle yhdessä suositun The Shield -sarjan luojan Shawn Ryanin kanssa.

Sarja tulee keskittymään elokuvasarjan päähenkilön Axel Foleyn täysikasvuiseen poikaan, joka isänsä lailla muuttaa Detroitista Beverly Hillsiin ratkomaan paikallisia rikoksia. Myös Eddie Murphy itse tullaan näkemään vanhassa roolissaan ainakin sarjan pilottijaksossa, ja hän tulee todennäköisesti vierailemaan myöhemmissäkin jaksoissa.

Edward Regan “Eddie” Murphy aloitti uransa stand up -koomikkona ja vuonna 1980 hän liittyi Saturday Night Live -komedia-ohjelman tähtikaartiin. Sittemmin hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, joista tunnetuimpia ovat Isi hoitaa, Dreamgirls, Pähkähullu professori 1 ja 2 sekä Eläintohtori 1, 2 ja 3. Näyttelijällä on viisi lasta entisen vaimonsa Nicole Mitchell Murphyn kanssa. Hänellä on myös yksi lapsi Spice Girls -yhtyeestä tutun Melanie Brownin kanssa.