Suosikkinäyttelijä oikeuteen kommenteistaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä James Franco nähtiin taannoin valkokankailla 127 Hours -elokuvan päätähtenä. Kovassa nousussa oleva leffatähti juonsi myös viime vuoden Oscar-gaalan Anne Hathawayn kanssa. Franco on sittemmin tähdittänyt esimerkiksi Apinoiden planeetan synty -elokuvaa.

James Franco ei liiemmin viihtynyt koulun penkillä, mikäli hänen entiseen yliopisto-professoriin José Angel Santanaan on uskominen. Aikaisemmin professori haastoi New Yorkin yliopiston oikeuteen, kun hän omien sanojensa mukaan sai potkut työstään annettuaan Francolle arvosanaksi D:n. Yhdysvalloissa D vastaa suomen arvosana-asteikolla noin kuutta tai seitsemää. Syyksi näyttelijän arvosanalle Santana kertoi Francon vähäisen tuntiläsnäolon.

Nyt professori aikoo haastaa myös James Francon oikeuteen. Professorin mukaan Franco antoi medialle vääristeleviä ja loukkaavia kommentteja hänestä, kun näyttelijää pyydettiin kommentoimaan aikaisempaa oikeusjuttua New York Post -lehdelle.

– En halunnut haaskata aikaani huonon opettajan tunneilla… Yksikään opettaja ei ikinä saisi potkuja New Yorkin yliopistosta vain siksi, että antoi oppilaalle arvosanaksi D:n. Hän ei saanut potkuja, häntä pyydettiin poistumaan työstään, koska häntä ei pidetty hyvänä opettajana, James Franco tylytti New York Postille.

– Olen raivoissani, kun hänen kaltaisensa vähän tunneille osallistunut oppilas julkeaa antaa tuollaisia lausuntoja, professori vastasi niin ikään New York Post-lehdelle.

Santana väitti myös omaavansa oppilaiden keskuudessa erittäin positiivisen maineen ja Francon tietäneen tämän haukuttuaan häntä medialle.

Taannoin James Franco nousi otsikoihin narisutettuaan kaapin ovia haastattelussa. Näyttelijältä kysyttiin mielipidettä verkossa vellovista homoväitteistä, mutta Franco ei suostunut kiistämään eikä myöntämään mitään. Sen sijaan hän jatkoi aiheella leikittelyä vihjaillen vitsailevasti, että ehkä hän onkin vain yksinkertaisesti homo.