Elokuvaohjaaja järkyttää: Hyväksyy insestin – vertaa sitä homouteen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen elokuvaohjaaja Nick Cassavetes tunnetaan menestyselokuvistaan, joihin lukeutuvat The Notebook, Sisareni puolesta ja Alpha Dog. Nyt 53-vuotias mies on herättänyt kohua lausunnoillaan.

Cassavetes mainosti uutta Yellow-elokuvaansa Toronton elokuvajuhlilla ja äityi puolustamaan elokuvassa olevaa romanttista sisar- ja velisuhdetta. Ohjaaja korostikin rakkauden vapautta, joka on sallittu viime aikoina homopareille. Hänen mielestään insesti ja homoseksuaalisuus ovat toisiinsa rinnastettavia asioita.

– Mitä v*tun väliä on ihmisten tuomioilla? Jos se on veljesi tai siskosi, se on superoutoa, mutta et kuitenkaan satuta ketään. Kaikki ihmiset vain sekoavat siitä, kun olettekin rakastuneita toisiinne, kommentoi Nick Cassavetes elokuvajuhlilla TMZ-sivuston mukaan.

Nick Cassavetes on näyttelijätär Gena Rowlandsin ja ohjaaja John Cassavetesin poika. Hän esiintyi nuorena isänsä elokuvissa, ja päätti elokuvapiireissä oleiltuaan, ettei halunnut mukaan alalle. Lopulta Cassavetes kuitenkin muutti mielensä ja näytteli muun muassa elokuvissa Face/Off, The Wraith ja Life. Ohjaajan tittelinsä mies ansaitsi useilla tunnetuilla elokuvilla, jotka ovat saavuttaneet alalla menestystä.