Tunnistatko itsesi? Tässä yleisimmät parisuhdepelot

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monet sinkut toivovat elämäänsä arkea sulostuttavaa toista osapuolta. Joskus suhteelle voi kuitenkin olla esteitä, kun deittaillessa nouseekin esiin pelkoja. Nyt Glamour-lehti on listannut yleisimmät parisuhteeseen liittyvät pelot, ja myös tapoja niiden voittamiseen.

Yleisin pelko ihmisillä suhteen alussa on sydämen särkyminen. Kun tunteet ovat kokeneet aiemmin kovan kolauksen, voi niiden ilmaisu uudelle tuttavuudelle olla haaste. Jokainen on kuitenkin kokenut tuon tunteen joskus, ja harva haluaa tietoisesti satuttaa kumppaniaan. Rehellinen kommunikaatio oman deitin kanssa voi jo hälventää tätä pelkoa.

Pitkään sinkkuna elelleet voivat myös tuntea kauhua oman elämäntyylinsä muuttamisesta. Suhdetta arasteleva voi kuitenkin miettiä haluaako hän tosiaan viettää seuraavat 40 vuotta vain itsensä kanssa. Jos vastaus tähän kysymykseen on ei, varteenotettavien kumppaniehdokkaiden tutkailu voi alkaa kiinnostamaan.

Parisuhteessa ihminen joutuu lähelle toista ihmistä, joten ujo henkilö saattaa myös pelätä todellisen itsensä paljastamista. Voi kuitenkin olla ihanaa jakaa arkensa ihmisen kanssa, joka on nähnyt sinut myös räkä poskella ja tukka sekaisin. Epätäydellisyys voi myös olla osa toisen henkilön viettelevää vetovoimaa, on siis turha piilotella itseään.

Useat arastelevat suhteita kiireisen elämäntyylinsä vuoksi, ja koska he epäilevät rakkauden toimivuutta. Mille tahansa asialle on kuitenkin mahdollisuus järjestää aikaa. Uuden ihmissuhteen kynnyksellä voi olla hyvä tarkistaa tärkeysjärjestystään, sillä jokainen parisuhde vaatii myös uskoa, aikaa ja työstämistä.

Suhteen esteenä voi olla myös tiettyyn mies- tai naisihanteeseen lukkiutuminen. Tällainen tiettyyn tyyppiin fiksoituminen saattaa kuitenkin rajata pois monia tapaamisen arvoisia persoonia. Kaavamaiset ihastukset saattavat tyydyttää jonkin esteettisen vaatimuksen, mutta voi olla hyvä pohtia onko niissä ainesta koko loppuelämän kestävään rakkauteen.

Nuoret sinkkuihmiset ovat saattaneet vasta äskettäin muuttaa pois kotoaan, ja siksi suhteet vanhempiin ovat vielä läheiset. Joillekin henkilöille tämäkin voi olla syy siihen, miksi parisuhteen ajatus tuntuu etäiseltä. Oman seurustelukumppanin valitsemiseen ei kuitenkaan tarvita äidin tai isän lupaa, joten vanhempien ajatusmalleista voi huoleti päästää irti täydellisesti.