Lääkäri antoi puoli vuotta elinaikaa – teini laihdutti 44 kiloa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Erilaiset painonpudotustarinat tuntuvat nykyään olevan aivan oma aiheensa lehtien palstoilla. Nyt eräs ylipainoinen teini sai kuulla lääkäriltä järkyttäviä uutisia, jotka saivat hänet innostumaan laihduttamisesta.

18-vuotiaalle Robyn Tylerille kerrottiin nimittäin lääkärintarkastuksessa, että hänellä oli liikalihavuutensa vuoksi vain puoli vuotta elinaikaa jäljellä. 127 kiloa painava neitokainen oli aiemmin hukuttanut surunsa ruokaan ja mässäillyt karkeilla ja jäätelöllä. Pelottavan tuomion kuullessaan teini oli kuitenkin valmis elämäntapojensa muutokseen.

– Oli hirveä shokki kuulla 18 vuoden iässä, että minulla oli vain puoli vuotta elinaikaa. En ollut valmis kuolemaan. Painoni oli tappamassa minut, joten tiesin, että minun piti tehdä jotain dramaattista, kertoi Robyn Tyler Daily Mail -sivustolle.

Neitokainen onnistuikin pudottamaan lähes 45 kiloa painostaan. Laihduttamalla nuori nainen vältti verenpaineen nousemisen, mikä laittoi hänet aiemmin aivoinfarktin ja sydänkohtauksen saajien riskiryhmään. Koko elämänsä ajan paino-ongelmista kärsinyt Tyler on nyt saanut käännettyä uuden lehden elämässään.

Tällä hetkellä 21-vuotias neito kertoo, että hänen kehonkuvansa on parantunut huomattavasti laihtumisen jälkeen. Enää oma paino ei hävetä, ja hän kertoo tuntevansa olonsa energisemmäksi. Monta vaatekokoa pienentynyt nainen kertoo pudottaneensa painon terveillä elämäntavoilla ja kuntoilulla.