Naisaktivisti haluaa tasa-arvoa – aina rinnat paljaana! Katso kuvat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Sukupuolten tasa-arvo on herättänyt jo vuosien ajan pohdintaa. Kärkkäinä aiheen tiimoilta ovat asiasta kommentoineet varsinkin feministit. Eräs newyorkilainen valokuvausta harrastava neitokainen on vuosikausia kampanjoinut naisten yläosattomuuden puolesta.

Holly Van Voast -niminen naisaktivisti ja performanssitaiteilija tunnetaan kotikaupungissaan näyttävistä tempauksistaan, jotka herättävät usein lainvartijoidenkin huomion. Hän itse nimittää itseään drag-valokuvajournalistiksi.

Kuva: Splash

46-vuotias oman tien kulkija voitti Huffington Post -lehden mukaan äskettäin oikeusjutun, jossa hänelle annettiin lupa kulkea yläosattomissa keskellä julkista liikennettä. Nyt viikset kasvoilleen maalannut Voast onnistui pääsemään kadulla myös paparazzin haaviin.

Holly Van Voastille alastomuus on osa elämäntapaa. Bronxilainen valokuvaaja joutui vastikään oikeuden eteen riisuttuaan vaatteensa Grand Central -asemalla. Voast paljasti rintansa myös oikeusistunnossa. Aktivistin mukaan naisilla pitäisi olla sama oikeus kulkea ilman paitaa kuin miehilläkin.

Kuva: Splash