Tätä märät seksiunesi tarkoittavat – tuntuuko tutulta?

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Unia on tutkittu ihmiskunnan historiassa jo vuosituhansien ajan. Erityisen paljon huomiota ovat saaneet kutkuttavat seksiunet. Nyt Cosmopolitan-lehti on listannut joukon kuumimpia seksiunia ja paljastaa samalla jotain niiden merkityksistä.

Monelle uneksijalle on tuttua nähdä alavatsaa kuumottavia unia julkisuuden henkilöistä. Jos satut päätymään unimaailmassa hurjaan seksiseikkailuun George Clooneyn kanssa, voi uni olla enemmänkin kuin pelkkää karkkia aivoille. Creative Dreaming -teoksen kirjoittajan, professori Patricia Garfieldin mukaan se voikin vihjata naisen miesmausta.

– Sinkuille uni muistuttaa mahtavista tilaisuuksista, joita on olemassa. Uni voi myös vihjata siitä, millaisen miehen todellisuudessa haluat, kertoo Garfield.

Joskus uniin eksyy hullunkurisia seksipartnereita, jotka voivat aamutuimaan hämmentää hikisissä unisessioissa nautiskellutta nukkujaa. Vaikka saisitkin yölliseksi lemmenpartneriksi pomosi tai parhaan kaverisi, voi kyse olla muustakin kuin tuota henkilöä kohtaan tuntemastasi vetovoimasta. Garfieldin mukaan unennäkijä saattaa haluta kehittää itsestään ominaisuuksia, joita hän näkee unensa partnerissa olevan.

Unessa voit myös olla keskellä kiihkeää tilannetta, mutta et löydä sopivaa lemmiskelypaikkaa rakkaasi kanssa. Uni saattaa viitata pariskunnan välillä olevaan läheisyyden puutteeseen. Erotic Dreams -teoksen kirjoittajan, professori Gillian Hollowayn mukaan naiset näkevät tämänkaltaisia unia usein ennen eroamistaan. Unet voivat siis joskus toimia eräänlaisina enteinä.

Julkinen seksi voi olla kiihdyttävä fantasia, joka saattaa pulpahtaa myös yöllisiin uniin. Ihmisjoukon keskellä toteutetulla lemmenaktilla on monimuotoisia merkityksiä. Jos ympäröivät ihmiset saavat rakastelijan vaivaantumaan, hän saattaa valvetilassa epäillä läheisten juoruavan parisuhteestaan. Mikäli taas eroottisen näytännön valokeilassa oleminen tuntuu upealta, se voikin toimia viettejä vapauttavana unena.

Seksiunet ovat jokaisen salattua aluetta, jossa voi tapahtua mitä vain. Ei siis ihme, että joissain unissa ihmiset pettävät kumppaneitaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita välttämättä petollisuutta todellisessa elämässä, vaan Hollowayn mukaan se saattaa heijastaa suhteen normaaleja pelkoja, joita ihmiset kokevat esimerkiksi ison sitoutumispäätöksen alla.

Myös yllättävät asiat voivat symboloida unissa lemmenleikkejä. Jos nainen näkee tietyn miehen pitelevän unessa fallista esinettä käsissään, se voi tarkoittaa, että kaunotar ei halua myöntää kyseistä miestä kohtaan tuntemaansa seksuaalista vetoa. Eläimellä ratsastaminen voidaan nähdä myös eroottisena symbolina, esimerkiksi hevosella ratsastus tulkitaan usein seksuaaliseksi vapautumiseksi.