Koomikko sai hermoromahduksen sydänsurusta – hakeutui hoitoon

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Supersuositun brittiläisen Pikku Britannia -komediasarjan tähti David Walliams tunnetaan paitsi ratkiriemukkaista roolisuorituksistaan, myös kiinnostuksestaan extreme-lajeihin. Britannian Talent-ohjelman tuomari on viime vuosina osallistunut erilaisiin haastekilpailuihin, joissa urheilijat on pistetty koville.

Suosikkikoomikolta julkaistiin äskettäin uusi Camp David -elämäkerta, jossa mies paljastaa elämänsä kommelluksia. Nyt David Walliams on kertonut eräästä sydänsurustaan, joka suisti hauskuuttajan vakavaan masennukseen. Pikku Britannia -sarjan tähti erosi aiemmin tyttöystävästään, eikä kyennyt sulattamaan sitä, että nainen oli löytänyt itselleen uuden rakastajan.

Tähti kuuli uutiset ollessaan kuvaamassa BBC:n Cruise of The Gods -televisiosarjaa. Koomikko kertoo saaneensa hermoromahduksen työpaikallaan ja alkaneensa itkeä hallitsemattomasti heti erouutisen jälkeen. Masennustila sai miehen lopulta hakeutumaan brittiläiselle The Priory -vieroitusklinikalle hoitoon.

– Seisoin parkkipaikalla ja taivuin kaksinkerroin surusta. Ryömin takaisin pukuhuoneeseeni ja makasin lattialla itkien ja täristen. Oli kuin olisin saanut hermoromahduksen tai tullut hulluksi – tai molempia, kertoo David Walliams Female First -sivustolle.

Miestähti vahvistaa erään masentuneiden kertoman totuuden, ja sanoo pimeiden aamuyön tuntien olevan depressiosta kärsivälle karmeinta aikaa. Hänen mukaansa se johtuu siitä, ettei omaa alavireistä tilaa voi paeta mihinkään, koska ei ole ketään, jolle voisi tuolla hetkellä soittaa. Koomikko kertoo kokeneensa monesti hurjia pelon tunteita yöaikaan, ja pelänneensä muun muassa kuolemaa, elämää ja rakkautta.

Walliams tunnetaan Suomessa parhaiten huippusuositusta Pikku Britannia -sarjasta, jossa hän esittää sketsejä työparinsa Matt Lucasin kanssa. Absurdista huumoristaan tunnettu sarja on kerännyt maailmalla miljoonittain katsojia. Koomikkopari on myös kiertänyt maailmaa vieden naurettavat hahmonsa muun muassa Amerikan ja Australian live-lavoillle.