Lehdet vaikeuksissa Kate Middletonin nakukuvaskandaalin myötä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Cambridgen herttuatar Kate Middleton on ollut viime päivinä kyseenalaisessa julkisuudessa Closer-lehden julkaistua herttuattaren alastonkuvia, jotka otettiin paparazzin toimesta Katen lomaillessa aviomiehensä prinssi Williamin kanssa yksityistilalla Ranskassa. Italialainen Chi-lehti julkaisi maanantaina 50 alastonkuvaa lisää.

Englannin kuningashuone ei säästellyt aikaa oikeustoimien nostamisessa Closer-lehteä vastaan. Ne ovat osoittautuneet voitokkaiksi Katelle ja Williamille, sillä lehdelle on jo langetettu tuomio yksityisyyden loukkaamisesta. Kuvien julkaisu paperilla tai internetissä ja myynti eteenpäin on lehden toimitukselta kielletty.

Toimituksella oli myös 24 tuntia aikaa luovuttaa kuningasperheelle kuvien alkuperäiset versiot ja laitteet joilla ne otettiin, tai muuten heitä odottaa 10.000 euron korvausvaatimus jokaiselta viivästyneeltä vuorokaudelta. Lehti joutuu maksamaan saman summan myös mikäli kuvia julkaistaan uudelleen tai myydään eteenpäin.

Kuninkaalliset ovat nostaneet erilliset oikeustoimet myös kuvaajaa kohtaan, mutta hän on toistaiseksi piilossa julkisuudelta. Toimittajaa saattaa odottaa jopa vuoden vankeustuomio. Katen ja Williamin lakimies vertasi alastonkuvatapausta prinsessa Dianaan kohdistuneeseen ahdisteluun paparazzien toimesta, joka koitui lopulta hänen kuolemaan auto-onnettomuudessa.

Closer ei ole ainoa lehti joka on joutunut vaikeuksiin kuvien vuoksi. Irlantilainen Daily Star on lopetusuhan alla lehden omistavan mediamoguli Richard Desmondin toimesta, sillä lehden toimitus julkaisi Kate Middletonin alastonkuvat ilman hänen lupaansa. Irlannin oikeusministeri Alan Shatter puolestaan suunnittelee uusivansa maan yksityisyyslainsäädäntöjä skandaalin myötä.

Catherine “Kate” Middleton avioitui prinssi Williamin kanssa 29. huhtikuuta 2011. Pariskunnan kuninkaallisia häitä katsoi noin kaksi miljardia ihmistä. Näyttävien häiden todellinen uutispommi oli kuitenkin Kate Middletonin siskon Pippa Middletonin esiintyminen isosiskonsa kaasona. Valkoiseen ihoanuolevaan kaasonpukuun sonnustautunut Pippa nousi samantien supertähdeksi.