No jopas! Applen kartta on liian tarkka – nämä kuvat pitää sensuroida

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet Applen mobiililaitteiden käyttäjät ovat olleet viime aikoina pulassa, kun yhtiön uuden käyttöjärjestelmän karttasovellus osoittautui pahasti puutteelliseksi ja sisältää huiman määrän väärää ja vanhentunutta tietoa. Nyt kartta on yllättäen osoittautunut liiankin tarkaksi.

Kuva: Apple

Taiwanin hallitus on nimittäin esittämässä yhtiölle vaatimuksen, jonka mukaan sen tulee sumentaa eräs sotilaallisesti huipputärkeä kohde kartoistaan, Daily Mail raportoi. Lehden mukaan Apple ei ole vielä vahvistanut saaneensa vaatimuksia. Vielä tällä hetkellä kuvat tukikohdasta ovatkin kaikkien iOS6-käyttöjärjestelmää käyttävien nähtävillä.

Tom Tomin toimittamissa kartoissa Hsinchun sotilastukikohta näkyy nimittäin kartalla niin selvästi, että myös rullaustiellä oleva lentokone on tunnistettavissa. Myös alueen strategisesti tärkeät sillat ja tiet näkyvät selvästi.

Kuva: Apple