Näyttävä Bond-tyttö: ”Miehet kokevat minut uhaksi”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Bond-tyttönä seksisymbolin kannuksensa ansainnut Famke Janssen on myös muissa rooleissaan menestynyt näyttelijätär. Neitokainen on nähty esimerkiksi X Men ja Taken -elokuvissa.

Nyt 47-vuotias julkkisneito kertoo saavansa jotkut Hollywoodin miestähdistä vaivautumaan läsnäolollaan. Hollantilaissyntyinen Famke Janssen uskoo tämän johtuvan hänen itsenäisestä luonteestaan, ja siitä, ettei nainen suostu miellyttämään tapaamiaan uroksia.

– Poikaystäväni mielestä miehet kokevat minut uhkaksi ja huomaan itsekin sen välillä. Naiset tekevät usein itsensä tyhmemmäksi selvitäkseen Hollywood-miesten kanssa. En ole koskaan suostunut siihen, kertoo Famke Janssen Metro-lehdelle.

Famke Janssen muutti kotimaastaan Hollannista Amerikkaan vuonna 1984 ryhtyäkseen malliksi. Hänellä urkenikin ura aluksi televisiosarjojen tähtenä. Nainen nousi maailman tietoisuuteen Bond-tyttönä 007 ja kultainen silmä -elokuvassa, jossa hän näytteli Pierce Brosnanin huomion kohdetta. Hyvin säilynyt neitokainen on valittu useaan otteeseen maailman sadan seksikkäimmän naisen joukkoon.