Uusi keksintö saa aikuisetkin kiinnostumaan keinumisesta – katso video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lapset rakastavat leikkipuistoja, joista löytyykin erilaisia hauskoja leikkipisteitä telmiville tenaville. Monen muksun lempiasioihin kuuluukin keinuminen. Nyt uusin keksintö saattaa innostaa myös aikuiset samoihin leikkeihin.

Kuva: YouTube

Verkkovideolla nähdään vesiputouskeinu, joka osaa tietokoneohjelmointinsa ansiosta lähettää vesisuihkun keinun yläosasta alas ilman, että keinuja kastuu. Upealla videolla keinun käyttöä demonstroidaan käytännössä. Vesi valuu keinun päältä oikeaan aikaan, ja keinujat pysyvät täysin kuivina.

Jo pelkästään keinumisen katsominen on kiehtova esteettinen näytelmä, mutta tällaisen keinun voisi kuvitella kiinnostavan aikuisempaakin käyttäjää. Keinun suunnitteli Dash7Design -yritys. Kyseinen keinu esiteltiin New Yorkin Tiedehallissa vuoden 2011 World Maker Faire -tapahtumassa.