Applen iPhonessa mystinen kamerabugi – viallinen salama pilaa kuvat

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on saanut viime viikkoina runsaasti lokaa niskaansa mobiililaitteidensa uuden iOS6-käyttöjärjestelmän ja iPhone 5 -puhelimen vikojen takia. Nyt vikalista on saanut nololla tavalla jatkoa.

Iphonen käyttäjät ovat nimittäin raportoineet Applelle yhdestä uudesta kiusallisesti bugista laitteen ohjelmistossa. Yhtiö pitää uuden iPhonen kameraa eräänä puhelimensa valttina, mutta mystisen vian takia lukemattomien käyttäjien kuvat ovat menneet pilalle.

Kyseessä on ohjelmistollinen ongelma, jonka ansiosta salama välähtää joko väärään aikaan tai sitten huomattavan alitehoisesti. Bugin seurauksena pimeässä ja hämärässä otetut kuvat jäävät siksi lähes täysin mustiksi.

Ongelma korjaantuu sammutettaessa puhelin kokonaan, mutta kuvaustilanteessa se on usein laiha lohtu. Alla nähdään kolme iPhonella otettua valokuvaa, joista ensimmäinen on ikuistettu ilman salamaa ja toinen salaman kanssa. Kolmas on otettu puhelimen sammuttamiseen jälkeen salamalla.

Ilman salamaaSalamallaSalamalla buuttauksen jälkeen