Kasvitieteilijä selvitti: Tämä puhetyyli saa kasvit kasvamaan nopeammin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tiedemiehet ovat viime vuosina huomanneet kasvien reagoivan eri tavalla erilaiseen ärsykkeisiin, kuten musiikkiin. Nyt kasvien kerrotaan saavan erityistä kasvuvoimaa erään tietyn popparin kappaleista.

Uudessa tutkimuksessa kasvitieteilijä Chris Bonnett soitti nimittäin kasveille erilaista musiikkia ja esitti televisio-ohjelmia. Call My Name -hitin esittäjän Cheryl Colen musiikki auttoi tutkimuksen mukaan kasveja kasvamaan nopeammin. Myös Georgie Shore -realityohjelma ja kotimaassaan Britanniassa tunnettu koomikkoduo Ant and Dec saivat kasvit reagoimaan positiivisesti kasvulla.

Syynä menestykseen oli Bonnettin mukaan kaikkien edellä mainittujen tahojen puhuma Geordie-murre. Muilla brittimurteilla puhuvat artistit ja televisio-ohjelmat eivät saaneet yhtä hyvää vastaanottoa kasveilta. Walesin murre sai myös kasvit loistamaan, sen sijaan skottilainen murre sai niiden kasvun taantumaan, uutisoi Metro-sivusto.