Sinkkuus-trendi leviää maailmalla – tiesitkö nämä faktat?

Lifestyle · Neea Jokinen

Yksineläjät saattavat joskus kaivata rinnalleen kumppania, jonka kanssa voi jakaa arjen askareet ja syvimmät huolet. Ikisinkut kuitenkin rakastavat itsenäisyyttään ja vapauden tunnetta. Nyt Glamour-sivusto on julkaissut artikkelin, jossa kerrotaan leviävästä sinkku-trendistä.

Yhä useampi ihminen valitsee yksin elämisen. ForRent-vuokrayritys on koonnut yhteen hauskaan kuvamuotoon tilastofaktoja sinkuista. Tutkimusten mukaan vuonna 2010 Yhdysvalloissa oli 31 miljoonaa taloutta, joissa asuu vain yksi henkilö. Se on kokonaisuudessaan 27 prosenttia kaikista amerikkalaisista talouksista.

Vuonna 1950 kyseinen luku oli vain noin yhdeksän prosenttia. Yhdysvaltojen osavaltioissa eniten sinkkuja asuu Washingtonissa, Manhattanilla, Atlantassa, Minneapolisissa, Seattlessa ja San Franciscossa. Tilastojen mukaan Yhdysvalloissa on nykyään enemmän sinkkuja kuin aviopareja. Faktakuvassa kerrotaan myös, että 35 – 64 -vuotiaista peräti 15 miljoonaa amerikkalaista asuvat yksin.