Green Day edelleen jäähyllä – syyttää ongelmista rankkaa levytyssessiota

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornialainen Green Day tunnetaan yhtenä viime vuosikymmenten kansainvälisesti suosituimmista rock-yhtyeistä. Taannoin yhtyeen laulaja kirjautui katkaisuhoitoon herätettyään kohua oudolla käyttäytymisellään Las Vegasin iHeartRadio -festivaalien keikalla.

Sittemmin yhtye ilmoitti peruvansa tulevat suunnitelmansa keikoista ja kiertueista. Syyksi bändin jäsenet kertovat sen, että he haluavat asettaa yhtyeen vieroitushoitoon päätyneen nokkamiehen Billie Joe Armstrongin hengen kaiken muun edelle. Basisti Mike Dirnt syyttää Billien romahduksesta yhtyeen kolmen uuden levyn raskaaksi yltyneitä yhtämittaisia nauhoitussessioita.

– Me hyppäsimme pois liikkuvasta junasta. Kaikki se väsymys… Merkit asioiden leviämisestä käsiin olivat ilmassa, sillä emme olleet nukkuneet kunnolla aikoihin, Mike kertoi BBC Radio 1 -kanavalle.

Mike on kuitenkin varma, että Billie tulee toipumaan. Hän uskoo bändin olevan jälleen pian yhdessä, vaikka ei olekaan nähnyt bänditoveriaan viikkoihin.

Green Dayn tuore ¡Uno!-albumi julkaistiin 25. syyskuuta. Albumi kuuluu kolmen levyn trilogiaan, jonka seuraava osa ¡Dos! julkaistaan 13. marraskuuta. Viimeinen ¡Tré!-albumi näkee päivänvalon vasta 15. tammikuuta.