Uskomaton menestys: Mikko Tammisen kappale Japanin listaykköseksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen popkappale on tehnyt historiaa maailmalla, kun se on noussut Japanin singlelistan ykköseksi. Huikean saavutuksen teki vaasalaisen Mikko ”Setä Tamu” Tammisen kirjoittama ja tuottama kappale Electric Boy, jonka esittää Japanissa huippusuosion saavuttanut KARA-yhtye.

Suomen tämän hetken menestynein musiikintekijä Mikko Tamminen kävi tekemässä kappaleen Tanskan Kööpenhaminassa, ja lopputuotanto tehtiin Vaasan Gerbyssä sijaitsevassa kotistudiossa. Samassa, jossa on aiemmin tehty useita hittejä kansainvälisille areenoille ja muun muassa Kreikan ja Korean listaykkösiksi ja useiden muiden maiden Top 10 -listoille.

– On se kumma, kun Gerbystä laitat raitoja Japaniin ja siitä tehdään miljoonaluokan videoita ja jengi ostaa sitä ihan hulluna. Ei se ole enää siitä kiinni kenellä on kalliimmat laitteet, vaan sisältö ratkaisee, Tamminen kommentoi Staralle.

Japanin huikea listasijoitus ei ole ainoa, sillä parhaillaan suomalaistähti komeilee myös monien muiden maiden listakkösenä. Samaan aikaan nimittäin Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä on Jolin Tsai -artistin albumi, joka isältää Tammisen kirjoittaman kappaleen Fantasy. Saksan albumilistan viidentenä on parhaillaan Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisältää niin ikään Tammisen tekemän kappaleen.

Japanin listaykkösenä olevan KARA-yhtyeen kappaleen englanninkielisen demon sanoitti Shamrock, ja lopulliseen versioon sanoitus käännettiin osittain japaniksi. Shamrock, joka toimi aikoinaan T-Spoon -danceyhtyeessä.