YouTube kaatui – hakkerit asialla?

Digi · Stara.fi

Eilen illalla myös monet suomalaisetkin ihmettelivät sosiaalisessa mediassa, kun he eivät yllättäen päässeetkään käyttämään YouTube-palvelua. Viime viikolla Facebook kaatui yllättäen, ja nyt vuorossa oli nettijätti Googlen omistama YouTube-palvelu.

YouTube oli poissa pelistä noin tunnin ajan torstaina illalla. Kaatuminen tuli pahaan aikaan, sillä eilen yhtiön osavuosikatsauksen tiedot vuotivat ennen aikojaan verkkoon. Yhtiön osakekurssi romahti, kun sijoittajille selvisi tuloksen merkittävä heikentyminen. Googlen arvosta katosi nopeasti huikeat 24 miljardia dollaria.

Parhaillaan Googlessa tutkitaan mikä johti YouTuben kaatumiseen. Käyttäjille tuli ruudulle virheviesti 500 Internal Service Error, mutta vian tarkempaa syytä ei ole vielä vahvistettu. Mediassa epäillään, että kyseessä olisi voinut olla myös hakkereiden isku. Yhtiö itse kommentoi tapausta varsin lyhyesti Twitterissä ja totesi insinööriensä korjanneen ongelman nopeasti.