Apple varasti kellon – joutuu maksamaan korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple on ollut viime aikoina huonossa valossa monistakin syistä. Erityisesti sen uusi käyttöjärjestelmä iOS6 bugeineen ja karttoineen on kismittänyt käyttäjiä. Uusi käyttöjärjestelmä yllätti myös Sveitsin valtionrautatiet, eli SBB:n.

Kuvat: Apple, Mondaine

Applen mobiililaitteiden uusitussa kellosovelluksessa nähdään nyt myös aikaisempaa tyylikkäämpi analoginen kellotaulu viisareineen. Pian iOS6-järjestelmän lanseeraamisen jälkeen kuitenkin selvisi, että kyseessä olikin Hans Hilfikerin vuonna 1944 Sveitsin valtionrautateille suunnittelema kellotaulu, ja että sveitsiläisillä oli kellotauluun myös tavaramerkki.

Fortune-lehden mukaan Apple on nyt sopinut tapauksen ja maksaa Sveitsin rautateille korvauksia tavaramerkin luvattomasta käyttämisestä sekä jatkossa myös tavaramerkin lisenssistä. Tiedotteen mukaan osapuolten sopimia rahasummia ei kerrota julkisuuteen. Tavaramerkin omistaa Schweizerische Bundesbahnen, joka on lisensioinut sen käyttämisen muun muassa sveitsiläiselle kellovalmistaja Mondainelle.