Tutkimus paljasti: Näitä kappaleita kannattaa kuunnella seksin aikana

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Rakastavaiset voivat tunnetusti maustaa lemmenleikkejään romanttiseen tilanteeseen sopivalla musiikilla. Nyt tuoreen tutkimuksen mukaan tietty elokuvasoundtrack innostaa molempia sukupuolia.

Ikonisen Dirty Dancing -elokuvan soundtrack nousi listan kärkeen, kun miehiltä ja naisilta kyseltiin kiihdyttävimmistä lemmenmusiikeista. Kyseisen elokuvan sävelmät herättävät ihmisten lemmenvaistot, koska suurin osa vastaajista assosioi tutut kappaleet romantiikkaan.

Spotify-musiikkipalvelun tekemään kyselyyn osallistui 2.000 iältään 18 – 91 -vuotiasta ihmistä. Monet pitivät Marvin Gayen Sexual Healing -kappaletta toiseksi kiihottavampana musiikkina. Kolmannelle sijalle pääsi Maurice Ravelin Bolero-kappale, joka kuultiin Dudley Mooren ja Bo Derekin tähdittämässä romanttisessa Ten-elokuvassa.

Ihmiset nimesivät myös laulun, joka on heidän mielestään parempi kuin mikään seksikokemus. Kolmannes vastaajista kertoi saavansa säväyttävän kokemuksen Queen-yhtyeen Bohemian Rhapsody -kappaleesta. Tutkija Daniel Mullensiefenin mukaan kyselyn vastausten perusteella oli myös selvää, että lukuisat ihmiset pitävät musiikkia kiihokkeena makuuhuoneessa.

– Neurotieteellinen tutkimus todistaa, että musiikki aktivoi aivoissa samoja nautintokeskuksia kuin ruoka, huumeet ja seksi. Dirty Dancing nousi listan kärkeen, koska suurimmalla osalla ihmisistä on hyvä tietous siitä, mitkä laulut edustavat romantiikkaa. Tietoa saadaan kulttuurisista lähteistä, kuten elokuvista, kertoo Mullensiefen The Sun -lehdelle.