Blockfest toi 3,5 miljoonaa euroa Tampereelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen uudella Ratinanrannan festivaaliareenalla elokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest on tehnyt kävijätutkimuksen, jonka perusteella lähes 90 prosenttia vieraista piti uutta tapahtumapaikkaa joko hyvänä tai loistavana. Vieraat käyttivät kaupungin elinkeinoelämän palveluita yli 3,5 miljoonalla eurolla.

Viidettä juhlavuottaan viettänyt kaksipäiväinen nuorisofestivaali keräsi oheistapahtumineen yli 20.000 lipunostajaa. Yksittäisiä kävijöitä oli noin 14.000 henkeä, ja he kuluttivat festivaaliviikonloppuna keskimäärin 260 euroa. Pelkästään välillisinä veroina tämä toi yhteiskunnalle yli 800.000 euroa.

Uusi festivaalialue keräsi vierailta lähes yksinomaan myönteistä palautetta, Ratinanrantaa piti loistavana alueena 50,5 prosenttia ja hyvänä 38 prosenttia vastanneista. Erityisesti kiitettiin sijaintia keskellä kaupunkia, järjestelyjä, hyväntuulista tunnelmaa sekä viihtyisää ympäristöä nurmialueineen. Parannuksia ehdotettiin lähinnä opasteisiin sekä tyhjien tölkkien palautusjärjestelmään.

Festivaalivieraista hieman alle puolet saapui Pirkanmaalta, seuraavaksi suurin edustus oli Uudeltamaalta, mutta kaukaisimmat saapuivat Lapista saakka. Naisia oli kävijöistä 55 prosenttia ja täysi-ikäisiä 75 prosenttia. Silti 46,8 prosenttia vieraista toivoi tapahtuman säilyvän jatkossa myös alaikäisille sallittuna. Tutkimukseen osallistui 3.000 vastaajaa internetissä ja 800 festivaalialueella. Käytössä oli myös lippuoperaattoreiden raportit.

Blockfestin tavoitteena on järjestää tuhansille nuorille ohjelmaa valvotulla alueella aina mahdollisimman pienillä ympäristöhaitoilla. Tapahtuma kokoaa estradille sekä ulkomaisia esiintyjiä että hiphop-musiikin koko kotimaisen tähtikaartin. Festivaali järjestetään ensi vuonna 23. – 24.elokuuta 2013.