Lentoemäntä poisti sokean mummon lentokoneesta

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime kuukausina monet amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat nousseet otsikoihin, kun ne ovat poistaneet matkustajia lennoiltaan toinen toistaan erikoisimmista syistä. Tuoreessa muistissa ovat esimerkiksi tapaukset, joissa nuori mies poistettiin lennolta liian löysien housujen ja televisiotähti lesbosuudelman takia.

Nyt eräs amerikkalainen isoäiti on kertonut tapauksesta, jossa lentoemäntä poisti hänet yllättäen koneesta. Missourissa asuva Lorrie Reeves Goss -niminen mummo oli säästänyt kahden vuoden ajan rahaa lentomatkaan, jotta hän pääsisi tapaamaan tytärtään ja hänen perhettään Los Angelesiin.

Näkövammainen vanhus meni lentokoneeseen ja käytti apukeppiään käytävillä liikkumiseen. Lentoemännät eivät ilmeisesti olleet tietoisia mummon sokeudesta, sillä he käskivät Gossia asettamaan apukeppinsä matkatavarahyllylle. Wc-käynnin jälkeen vanhus meni istumaan paikalleen, mutta joutui pian avaamaan turvavyönsä.

Lentoemäntä nimittäin pyysi isoäidin mukaansa ja käski häntä poistumaan koneesta ”humalaisen ja riidanhaluisen” käyttäytymisen vuoksi. Mummo järkyttyi väitteistä, sillä hän oli käyttäytynyt täysin normaalisti. Kaksi alkoholijuomaa ennen lentoa juoneen Gossin mukaan hän ei kiroillut, korottanut ääntään tai tuntenut oloaan juopuneeksi.

Allegiant Airlines -yhtiön työntekijän Jessica Wheelerin julkaiseman tiedotteen mukaan vanhus käyttäytyi töykeästi ja haisi voimakkaasti alkoholilta. Lentoemännät tekivät Wheelerin mielestä oikean ratkaisun, sillä he halusivat taata muiden matkustajien turvallisuuden. Vanhuksen mukaan hän tunsi olonsa nöyryytetyksi, koska hänet asetettiin pyörätuoliin lentoasemalle välikohtauksen jälkeen.

– En ymmärrä, mitä tein väärin. En korottanut ääntäni tai kiroillut. Olen epätasapainoinen, koska toinen silmäni on huonompi kuin toinen. En ollut humalassa, mummo kertoi KY3-televisiokanavalle.