Tässäkö maailman nirsoin syöjä? ”Kaikki muu ällöttää”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jokaisella ihmisellä on omat lempiruokansa, joita maistellessaan hän nauttii erityisestä makunautinnosta. Joidenkin syöjien ruokavalio saattaa kuitenkin olla erityisen tarkka mieltymyksien suhteen, mikä kaventaakin heidän dieettiään melkoisesti.

Nyt eräs newyorkilainen nainen on kertonut syövänsä vain leipää, maitoa ja perunalastuja. 54-vuotiaalla perheenäidillä Maria Lopezilla ei ole rajoittavia allergioita. Nainen myöntää erikoisten ruokatottumuksien johtuvan pelkästään hänen nirsoudestaan.

Kuva: ABC, Goog Morning America

Nainen kertoo, ettei ole koskaan syönyt hedelmiä tai vihreitä kasviksia. Lääkärit ovat määrittäneet hänen tilansa sairaudeksi. Lopezin syömishäiriö alkoi jo lapsena, kun hän ei saanut vauvaruokaansa alas.

Monet ihmisten rakastamat ruoat, kuten voileivät, pasta ja munakkaat vain ällöttävät häntä. Marian nauttimat sipsit ja leipä eivät täytä terveysvaatimuksia. Joskus Lopez ottaa niiden lisäksi lautaselleen myös pekonia.

– Kyse on laatuongelmasta. Välipaloista on tullut minun päivällisiäni. Rakastan, mitä syön ja nautin siitä, kertoo Maria Lopez Good Morning America -ohjelmassa.