Hurrikaanilla erikoinen seuraus: WLAN-etsijät vaeltavat Manhattanilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa riehunut Sandy-hurrikaani on aiheuttanut jopa 50 miljardin dollarin tuhot ja surmannut 50 ihmistä. New Yorkin ytimessä Manhattanilla myräkkä on saanut aikaan myös hieman erikoisemman seurauksen, kun avoimien WLAN-nettiyhteyksien etsijät ovat ryhtyneet vaeltamaan kaupungin kaduilla.

New Yorkissa on kärsitty laajoista sähkökatkoksista ja samalla myös nettiyhteydet ovat olleet monin paikoin poikki. Siksi ihmiset ovat suunnanneet kotoaan kaupungille etsimään kännyköilleen latauspistoketta ja etsimään tietokoneilleen ja älypuhelimilleen toimivaa WLAN-nettiyhteyttä. Daily Mail -lehden mukaan jotkut asukkaat vaelsivat jopa kilometrejä löytääkseen nettiyhteyden.

Esimerkiksi Starbucks-kahviloiden edustalle ja jopa ovisyvennyksiin on kokoontunut kymmenittäin ihmisiä kannettavien tietokoneidensa, puhelimiensa ja iPadiensa kanssa. Maailmanlaajuisen ketjun kahvilat ovat sulkeneet ovensa, mutta avoimen nettiyhteyden ne jättivät kuitenkin päälle asukkaiden avuksi. Katkokset voivat kestää jopa viikon, joten ruuhkaa riittää jatkossakin.