Ylipainoiset paljastivat – näin törkeästi heitä kohdellaan

Lifestyle · Neea Jokinen

Maailmalta kantautuu uutisiin silloin tällöin tapauksia, joissa ylipainoiset ihmiset ovat saaneet esimerkiksi potkut työpaikaltaan liikalihavuutensa takia. Rehevät naiset saattavat joskus kuulla törkeitä haukkuja muodokkaasta ulkonäöstään ja ajautua häpeällisiin tilanteisiin julkisilla paikoilla kiusaajien takia.

Nyt Oddee-sivusto on koonnut yhteen ylipainoisten kertomia tapauksia heidän saamastaan törkeästä kohtelusta. Brittiläinen Claire Donnelly suunnitteli taannoin onnellisena häitään ja hän päätti eräänä päivänä mennä sovittamaan häämekkoa. Gloucesterissa sijaitsevan häämekkoliikkeen työntekijät aiheuttivat kuitenkin järkytyksen ja häpeän tunteen tulevalle morsiamelle.

Myyjät nimittäin kertoivat, että nainen on liian iso sovittamaan häämekkoa. Eräs assistentti ilmoitti Claire Donnellylle, ettei heidän liikkeessään ole häämekkoja 44-vaatekokoisille naisille. Nainen traumatisoitui kohtelusta niin paljon, että hän joutui soittamaan lukuisiin hääkauppoihin etukäteen tiedustellakseen häämekkojen kokoja ennen liikkeisiin astumista.

Iowan yliopistossa opiskeleva Jordan Ramos puolestaan joutui taannoin baarityöntekijöiden arvostelun kohteeksi. Nainen oli tanssinut ystäviensä kanssa tanssilattialla, kun yhtäkkiä tarjoilija käski häntä poistumaan korokkeelta. Tarjoilijan mukaan 21-vuotias neitokainen ei ollut nimittäin ”tarpeeksi kaunis”. Lisäksi työntekijä väitti, että muodokas Ramos on raskaana.

New Orleansissa asuva Kenlie Tiggeman sai taannoin julkisuutta, kun hän haastoi Southwest-lentoyhtiön oikeuteen. Nainen joutui toukokuussa lentoyhtiön nolaamaksi, kun työntekijät väittivät Tiggemanin olevan liian lihava matkustamaan lentokoneessa. Rehevän naisen mukaan työntekijät puhuivat hänen ylipainonsa aiheuttamista rajoitteista muiden lentoasemalla olleiden kuullen. Kohtelu aiheutti naiselle häpeän tuntemuksia.