Naisen hämmentävä pakkodieetti: ”Vain peuranlihaa ja nauriita”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Jokaisella ihmisellä on omat lempiruokansa, joita maistellessaan hän nauttii erityisestä makunautinnosta. Joidenkin syöjien ruokavalio saattaa kuitenkin olla erityisen tarkka allergian vuoksi, mikä kaventaakin heidän dieettiään melkoisesti.

Nyt eräs brittiläinen nainen pääsi uutisotsikoihin oudon ruokavalionsa takia. 45-vuotias Clare Greasly väittää nimittäin, ettei pysty syömään mitään muuta kuin peuranlihaa ja nauris-juuresta. Hän perustaa väitteensä sille, että naisen keho hylkii kaikkea muuta ruokaa.

Kahden lapsen äiti pystyy lisäksi nauttimaan pieniä annoksia raparperia ja kuivattuja kirsikoita. Hän on laihtunut allergiansa takia 25 kiloa. Lääkärit eivät ole vielä keksineet ratkaisua hänen terveydentilaansa, joka alkoi vuonna 2011 salaperäisistä vatsakivuista.

Lääkärit eivät löytäneet testeissä mitään, joten Clare alkoi pohtia syömistottumuksiaan. Hänen olonsa parani pikku hiljaa, kun hän karsi ruoka-aineita pois päivittäisistä annoksistaan. Rajoittavan ruokavalion ansiosta vatsakivut ovat kadonneet, mutta nainen kertoo silti kärsivänsä jatkuvasta väsymyksestä.

– Peuranliha ja nauris ovat ruokia, joista saan lievimmän reaktion. Minun pitää kokeilla, mitä oikein voin syödä. Tuntuu siltä, että voin syödä vain noita ruokia, kertoo Clare Greasly Daily Mail -sivustolle.