Tältä se kuulostaa! Maailman vanhin äänitetty musiikki vuodelta 1878

Viihdeuutiset · Stara.fi

Thomas Edison on yksi maailmanhistoria merkittävimpiä keksijöitä. Hehkulampun keksimisen lisäksi hän keksi myös yli tuhat muuta enemmän tai vähemmän nerokasta uutuutta, kuten maailman ensimmäisen elokuvakameran ja ääninauhurin. Hänen käsialaansa on siten myös maailman vanhin äänite.

Vuonna 1878 Thomas Edison tallensi vuotta aiemmin keksimällään Edison Phonograph -laitteella äänitteen, joka sittemmin löydettiin. Herkälle tinapaperille tehtyä äänitettä ei voinut kuunnella kovinkaan montaa kertaa ennen sen tuhoutumista, mutta 78 sekuntia kestävä maailman vanhin musiikkitallenne on kuitenkin saatu tallennettua onnistuneesti digitaaliseen muotoon jälkipolvia varten. 1900-luvun alussa Edison Phonograph muodostui varakkaiden amerikkalaisten statussymboliksi.