Puhelinmyyjä tuomittiin maksamaan korvauksia – tuhlasi vastaanottajan aikaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miljoonat suomalaiset kuluttajat ovat lopen kyllästyneitä vastaanottamaan viikoittain soittoja puhelinmyyjiltä, jotka kauppaavat lähes mitä tahansa lehdistä sähköön ja kaikkea siltä väliltä. Mikäli vastaaja ei onnistu keskeyttämään myyntipuhelua, voi siihen kulua paljonkin arvokasta aikaa.

Nyt Britanniassa on saatu oikeudessa historiallinen tuomio, jossa puhelinmyyjä määrättiin maksamaan myyntipuhelun vastaanottajalle riihikuivaa rahaa soittoihin vastaamiseen kuluneesta ajasta. Myyjät oikeuteen haastanut yrittäjä Richard Herman sai ajastaan korvausta noin 12 euroa jokaiselta puhelimessa vietetyltä minuutilta. Yhteensä 19,5 minuutin puheluista määrättiin korvauksia 195 puntaa.

Surreyssä asuva yrittäjä äänitti myyntipuhelut arkistoonsa, jotta hänellä olisi soitoista todisteet. Sen jälkeen hän lähetty myyjille laskun puheluihin kuluneesta ajasta sekä sähkön ja puhelimen käyttämisestä. Oikeudessa äänitteet tulivatkin tarpeeseen, sillä myyjät kiistivät koskaan soittaneensa miehelle.

Herman omistaa Retell Recorders -nimisen yrityksen, joka myy puheluiden tallentamiseen tarkoitettuja laitteistoja. Nyt mies kaavailee auttavansa muitakin samanlaisissa tapauksissa, sillä yksin Britanniassa on miljoonia ihmisiä, joiden arvokasta aikaa myyntipuhelut kuluttavat. Mies on nyt saanut valtavasti julkisuutta, ja hän on avannut myös www.saynotocoldcalls.com -verkkopalvelun.