Uusi keksintö: Soutuvene mahtuu nyt auton takaluukkuun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Meret ja järvet ovat suomalaisille tuttuja, ja tuhansien järvien maassa veneitä tarvitaan usein. Joskus myös silloin, kun venettä ei ole saatavilla. Nyt maailmalla on kuitenkin keksitty tarpeeseen ratkaisu, jossa soutuvene voi olla aina mukana esimerkiksi auton tavaratilassa.

Kuva: Ecal.ch

Kyseessä on muotoilija Thibault Penvenin kehittämä kokoontaitettava soutuvene, joka mahtuu hyvin pieneen tilaan ja on kevyt kantaa autosta järven tai meren rantaan. Siellä paketista muodostuu vene jo muutamassa minuutissa. Lausannessa Sveitsissä opiskeleva Penven on käyttänyt koottavassa veneessään kevyitä materiaaleja, joiden ansiosta vene muistuttaa lähinnä telttaa. Pohjaosa ja rimat kuitenkin tekevät siitä vesikelpoisen aluksen.

Kuva: Ecal.ch