Näin pitkälle voit ajaa autolla, kun bensavalo palaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet autoilijat joutuvat vuosittain jopa lukuisia kertoja tilanteeseen, jossa auton tankkaamista on viivytetty mahdollisimman pitkään ja lopulta menovesi loppuu kesken matkanteon. Tämä siitä huolimatta, että bensavalo on palanut jo parin päivän ajan.

Harva tietää kuinka pitkään omalla autolla voi keskimäärin ajaa bensavalon sytyttyä palamaan. Sitä ei kannata välttämättä itse kokeilla käytännössä, sillä esimerkiksi verkosta löytyy asialle omistautunut palvelu Tankonempty.com. Sivustolle on kerätty hieman amerikkalaisesta näkökulmasta tietoa monien automallien ajomatkasta bensavalon syttymisestä siihen, kunnes meno keskeytyy.

Sivustolta ei löydy Suomen suosituinta uusien autojen mallia Scoda Octaviaa, mutta kakkossijalla olevalla Volkswagen Golfilla ajaa sivuston mukaan bensavalon syttymisen jälkeen keskimäärin 65 kilometriä. Muista automalleista Ford Focus liikkui keskimäärin 61 kilometriä, Volvo S40 74 kilometriä ja Audi A4 63 kilometriä. Hummer H1 liikkui puolestaan vain 21 kilometriä ja Mercedes-Benz CLS vain 24 kilometriä ennen bensan loppumista.