Seksisuhde kaverin kanssa? Tässä vinkit kaverisuhteeseen

Lifestyle · Neea Jokinen

Näyttelijöiden Justin Timberlaken ja Mila Kunisin tähdittämässä Vain seksiä -elokuvassa kerrotaan ystävyksistä, jotka päättävät aloittaa seksisuhteen ilman seurustelun tuomia sitoumuksia ja tunnesotkuja. Nyt Glamour-lehti on julkaissut listan vinkkejä seksisuhteessa oleville kaveruksille.

Jos haluaa pitää seksisuhteen toimivana ja irrallisena erinäisistä sitoumuksista, kannattaa kiinnittää huomiota omiin ajatuksiinsa. Deittivalmentaja Rachel Russon mukaan seksisuhdetta ylläpitävien kaveruksien välille kehittyy yleensä voimakas tunneside, vaikka rakastumista pyritäänkin välttämään.

Russon mielestä itselleen ei pidä uskotella, että seksisuhde on vakavammalla tasolla kuin se oikeasti on. Nainen saattaa esimerkiksi rakastua sänkykumppaniinsa intohimoisten petipuuhien myötä ja haaveilla alttarille astumisesta. Jos mies taas pitää naista pelkkänä tyydytyksen tuottajana, seksisuhde kannattaa katkaista mahdollisimman pian. Siten estetään sydämen särkyminen.

Meeting Your Half-Orange -kirjan kirjoittajan Amy Spencerin mukaan vapaamuotoisessa seksisuhteessa oleva henkilö on edelleen vapailla markkinoilla. Vain seksiä -tyyppistä suhdetta ei tarvitse heti katkaista, vaikka ihastuisikin toiseen tyyppiin. Jos uusi tuttavuus etenee kuitenkin treffailun myötä rakkaudeksi, silloin on syytä unohtaa satunnaisen sänkykaverin puhelinnumero.

Rakastelukaverille ei pidä suuttua, jos hän tapailee muita. Seksisuhdetta ei kannata mainostaa omille kavereilleen tai perheenjäsenilleen, jos haluaa pitää sen vapaamielisenä. Spencerin mukaan suhde voi kärsiä, jos satunnaisen muhinointikumppanin liittää arkielämäänsä ja tavalliseen sosiaaliseen ympäristöönsä.

Jotkut pitävät toimivista kaveriseksisuhteista siksi, että heidän ei tarvitse kohdata yhden illan juttujen aiheuttamia kiusallisia aamuherätyksiä. New Jerseystä kotoisin oleva 25-vuotias Jemma paljasti lehdelle, että hän potkaisee aina tutun seksikumppaninsa ulos nautinnollisen aktin jälkeen.

Sosiaalisen median kanssa tulee myös olla tarkkana, jos haluaa pitää seksisuhteen salaisena. Facebook-sivustolle tai Twitter-palveluun ei kannata kirjoitella edellisen yön kuumottavista petihetkistä. Jos haluaa päästä tositoimiin esimerkiksi baari-illan aikana, paras tapa ottaa yhteyttä sänkytoveriinsa on kännykkä, eikä sosiaalinen media.