”Angry Birdsin pelaaminen kehittää aivoja”

Digi · Tim Isokivi

Suomalaisen peliyhtiö Rovion kehittämä Angry Birds nousi nopeasti puhelimiin ladattavien pelien ylivoimaiseksi ykköseksi maailmassa. Jotkut ovat peliin niin koukussa, että sen pelätään jo häiritsevän ihmisten tuottavuutta ja keskittymistä koulu- tai työtehtävien parissa.

Tuore tutkimus kuitenkin paljastaa, että Angry Birdsin kaltaisiin peleihin uppoutumisella saattaa olla positiivinen vaikutus pelaajaan. Harvard Business Review -lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan joidenkin perinteisesti epätuottavina pidetyt aktiviteetit, kuten videopelien pelaaminen, saattavat olla fiksu tapa viettää aikaa töiden lomassa.

Pelisuunnittelijan ja kirjailijan Jane McGonigalin mukaan Angry Birdsin kaltaisten pelien pelaaminen voi tehdä ihmisistä yhteistyökykyisempiä, periksiantamattomampia ja parempia ongelmanratkojia. Hänen mukaansa pienet ”ajanhaaskaus-aktiviteetit” töiden ohessa voivat toimia eräänlaisena aivojumppana, joka kehittää ihmisten sitkeyttä.