Libyasta tulossa rantalomien seuraava suosikkikohde?

Matkailu · Stara.fi

Aktiivimatkailijat pyrkivät usein karttamaan matkakohteita, joissa käy runsaasti turisteja ja jotka ovat niin sanottujen vyölaukkuturistien kansoittamia. Siksi esimerkiksi Thaimaa on monien mielestä jo menneen talven lumia. Aktiivit hakevat siis koko ajan uusia kohteita.

Yksi lähivuosien trendikohteista voi olla Libya. Sodan runtelema ja edelleen väkivaltainen maa sijaitsee Välimeren etelärannalla, joten sen sijainti on myös suomalaisittainkin lähes ihanteellinen. Tällä viikolla Libya on omalla osastollaan mukana Lontoossa järjestettävillä matkamessuilla, jossa se markkinoi maata matkailukohteena.

1.300 matkailualan ammattilaisen otannalla messujen yhteydessä tehty kyselytutkimus on nyt nostanut Libyan tulevaisuuden mahdolliseksi hittikohteeksi. 56 prosenttia vastanneista uskoi, että Libyasta voi muodostua merkittävä matkailukohde. Vain 10 prosenttia tyrmäsi ajatuksen. British Airways on jo avannut lentoreitin Lontoosta Tripoliin.

Libya ei tule ensimmäisenä mieleen Välimeren rantakohteita ajatellessa, mutta sieltä löytyy rantojen lisäksi kuitenkin runsaasti myös historiallista nähtävää. Eräs merkittävimmistä on muinaisten foinikialaisten perustama antiikin aikainen kaupunki Leptis Magna, joka sijaitsee noin 130 kilometriä Tripolista itään. Rooman valtakunnan entinen solmukohta on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.