Huomio mies! Näissä tilanteissa nainen lipsauttaa valheen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Parisuhteet kokevat erilaisia haasteita, joista yksi voi olla rehellisenä pysyminen. Joskus omalle partnerille voi olla helpompaa lipsauttaa valkoinen valhe kuin kertoa totuus omista tekemisistään – tai tekemättä jättämisistään.

Miesten tiedetään silloin tällöin kiertävän totuutta asioista, mutta osaavat naisetkin valehdella parisuhderauhan säilyttämiseksi. Nyt neitokaisten yleisimmät valheet on listattu Panadol-lääkemerkin tekemässä kyselyssä.

Suurimmaksi valheeksi paljastui kyselyssä se, kun nainen väittää miehelleen iltaan valmistautuessaan, että hän on valmis viidessä minuutissa. Tämän valkoisen valheen allekirjoitti 40 prosenttia kyselyyn vastanneista neitokaisista.

Toiseksi eniten naiset valehtelivat kehuessaan ystävänsä vauvaa söpöksi, kun he todellisuudessa ajattelivat pienokaisen olevan ruma. 32 prosenttia vastanneista oli kertonut tämän valheen ystävättärelleen. 28 prosenttia naisista valehteli aina painostaan, oli sitten kyseessä ystävä tai oma mies.

Monen miehen aavistus todettiin oikeaksi, kun 23 prosenttia naisista tunnusti valehdelleensa kumppanilleen kuukautisista seksiä välttääkseen. 21 prosenttia taas huijasi rakastaan luulemaan, että nainen oli nauttinut tämän kokkaamasta ateriasta.

13 prosenttia naisista syyllistyi mahtailuun, kun he olivat liioitelleet omaa työuraansa saadakseen sen kuulostamaan mielenkiintoisemmalta. 12 prosenttia valehteli partnerilleen omien seksikumppaniensa määrästä. Sama määrä naisia väitti miehelleen myös, ettei tämä ollut hänen mielestään lihonut, vaikka kyseinen komistus olikin saanut liikakiloja.

Eron keskellä osa naisista syyllistyi myös kliseiseen valheeseen. Kaunottarista 11 prosenttia väitti nimittäin miehelle tuossa tilanteessa, ettei eropäätös johtunut komistuksesta. Nainen ottikin syyn niskoilleen valehtelemalla, että syy ikävään päätökseen oli hänessä itsessään.