Gangnam Style toi arvostetun kulttuuripalkinnon: ”Nostanut maailman kiinnostusta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluneen vuoden ylivoimaisesti suurin hitti maailmassa on ollut korealaisen PSY-artistin esittämä Gangnam Style. Kappaleen musiikkivideo on katsottu tähän mennessä YouTubesta jo huikeat 671 miljoonaa kertaa, ja videosta on tehty satoja parodioita.

Youtuben on arvioitu tahkonneen hitillä noin 60.000 dollaria. Supersuosioon syöksynyt tähti on saanut tunnustusta kotimaassaan eteläkorealaisen pop-musiikin nostamisesta maailmankartalle. PSY-artistille luovutetaan nimittäin arvostettu Ok-gwan-kulttuuripalkinto.

Female First -verkkosivuston mukaan palkinto jaetaan taiteilijoille tai artisteille, joiden nähdään ansioituneet erinomaisilla taiteellisilla meriiteillä.

– PSY valittiin palkinnon saajaksi pitkän muusikon uran lisäksi myös siksi, että Gangnam Style on nostanut maailman kiinnostusta Koreaa kohtaan, kertoo maan kulttuuriministeriön edustaja.