Hullu maailma: Korealainen elefantti oppi puhumaan!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yleisen tiedon mukaan eläimet eivät osaa puhua ihmisten kieltä, mutta silloin tällöin maailmalta kantautuu uutisia, jotka kyseenalaistavat tämänkin asian. Nyt erään korealaisen elefantin kerrotaan nimittäin oppineen puhumaan.

22-vuotias Koshik-norsu on väitteiden mukaan oppinut sanomaan viisi sanaa korean kielellä. Massiivisen otuksen repertuaaliin kuuluvat sanat hei, istua alas, ei, mennä maate ja hyvä. Sveitsiläinen tutkijatiimi soitti nisäkkään ääntelyistä nauhoitettua materiaalia 16 korealaiselle ihmiselle. He varmistivat elefantin osaavan puhua heidän kieltään.

– Koshik osaa matkia ihmisen äänen sävelkorkeutta ja sointia, kertoi Wienin yliopiston tutkija Angela Stoeger-Horwath Female First -lehdelle.